
Testo Sp. z o. o. jest oddziałem niemieckiej firmy Testo, która oferuje przyrządy kontrolno – pomiarowe: radiowo-ethernetowy system rejestracji Saveris, rejestratory temperatury i wilgotności, higrometry, anemometry, przyrządy wielofunkcyjne, termometry elektroniczne, kamery termowizyjne, elektroniczne oprawy zaworowe, analizatory spalin.
Testo zapewnia pomoc w doborze optymalnych rozwiązań pomiarowych do potrzeb klienta oraz serwis i kalibrację wszystkich oferowanych przyrządów.
Przyrządy kontrolno-pomiarowe Testo są szeroko stosowane w następujących sektorach:
Sektor spożywczy: stacjonarne i przenośne przyrządy do produkcji, transportu i składowania żywności, a także zarządzania „łańcuchem chłodniczym” zgodnie z HACCP, EN 13485, EN 12830.
-
Elektroniczny termometr spożywczy testo 105 – sonda 100mm
- Mocnej konstrukcji i wodoodporny (IP65). Może być myty pod bieżącą wodą
- Wymienne końcówki pomiarowe: standardowa sonda temperatury/długość 200mm sonda temperatury do mrożonej żywności (opcja)
- Alarm dźwiękowy lub optyczny, po przekroczeniu zadanych wartości granicznych temperatur
- HACCP, EN 13485 – zgodność z normami
Termometr z sondą, używany jest w przemyśle spożywczym do pomiaru temperatury produktów takich jak: mięso, sery. Termometr spożywczy testo 105,posiada solidną konstrukcję i wymienne sondy pomiarowe.
-
Elektroniczny termometr spożywczy testo 105 – sonda do żywności mrożonej
- Mocnej konstrukcji i wodoodporny (IP65). Może być myty pod bieżącą wodą
- Wymienne końcówki pomiarowe: standardowa sonda temperatury (opcja)/długa sonda (opcja)/sonda temperatury do mrożonej żywności
- Alarm dźwiękowy lub optyczny, po przekroczeniu zadanych wartości granicznych temperatur
- HACCP, EN 13485 – zgodność z normami
- Czas Realizacji do 14 dni.
Termometr z sondą, używany jest w przemyśle spożywczym do pomiaru temperatury produktów takich jak: mięso, sery. Termometr spożywczy testo 105,posiada solidną konstrukcję i wymienne sondy pomiarowe.
-
Elektroniczny termometr spożywczy testo 105 – zestaw
- Mocnej konstrukcji i wodoodporny (IP65). Może być myty pod bieżącą wodą
- Alarm dźwiękowy lub optyczny, po przekroczeniu zadanych wartości granicznych temperatur
- HACCP, EN 13485 – zgodność z normami
Termometr z sondą, używany jest w przemyśle spożywczym do pomiaru temperatury produktów takich jak: mięso, sery. Termometr spożywczy testo 105,posiada solidną konstrukcję i wymienne sondy pomiarowe.
-
pHametr Testo 205
- zakres pomiarowy: 0…14 pH
- możliwość wymiany elektrody przez użytkownika
- zbiornik z żelem do przechowywania elektrody
- możliwość samodzielnej kalibracji w 1,2 lub 3 pkt
Wytrzymały przyrząd do pomiaru pH i temperatury w mięsie z automatyczną kompensacją temperatury.
-
pHmetr testo 206 pH1
619,92 zł -
Sonda NTC do żywności, ze stali nierdzewnej (IP65), z kablem… – Wzmocniona sonda do żywności (IP65)
508,00 zł -
Testo 103 – termometr spożywczy
- Idealny do kontroli bezpieczeństwa żywności: zgodny z HACCP, spełniający normę EN 13485
- Stopień ochrony IP55
- Praktyczny mechanizm składania sondy – do szybkich i łatwych pomiarów; zmieści się w każdej kieszeni
- Łatwy w obsłudze, wysoka dokładność pomiarów
Testo 103 jest najmniejszym składanym termometrem spożywczym w swojej klasie – dzięki czemu to idealny termometr HACPP do wyrywkowych kontroli w przemyśle spożywczym, zapewniającym bezpieczeństwo żywności!
-
testo 104 – wodoodporny termometr spożywczy
- Idealny do kontroli bezpieczeństwa żywności: zgodny z HACCP, spełniający normę EN 13485
- Może być czyszczony pod bieżącą wodą – stopień ochrony IP65
- Praktyczny mechanizm składania sondy – do szybkich i łatwych pomiarów
- Automatyczne rozpoznanie końca pomiarów (funkcja auto-hold); wskazanie wartości min/max
testo 104 to pierwszy, wodoodporny termometr spożywczy do wyrywkowych kontroli w przemyśle spożywczym, zapewniającym bezpieczeństwo żywności.
-
testo 104-IR – termometr bezdotykowy HACCP
- Pomiar temperatury powierzchni i wewnątrz produktów spożywczych
- Szybki pomiar temperatury na podczerwień i za pomocą zintegrowanej sondy pentracyjnej
- Wytrzymały i praktyczny: metalowy mechanizm składania sondy, wodoodporna obudowa (IP65)
- Zgodny z HACCP / EN 13485
Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności – pirometr testo 104-IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień, umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.
-
testo 106 – termometr dla przemysłu spożywczego (HACCP)
- Testo 106 wraz z wodoszczelnym futerałem ochronnym TopSafe (należy zamówić oddzielnie), spełnia normę EN 13485 i HACCP
- Alarm akustyczny z diodą alarmową, po przekroczeniu wartości granicznych (indywidualnie ustawianych)
- Końcówka pomiarowa sondy, o średnicy 2,2 mm, sprawia, że nakłucia produktu spożywczego są prawie niewidoczne
- Automatyczne rozpoznawanie końca pomiaru (Auto-Hold)
Termometr testo 106 – praktyczny i wiarygodny pomiar temperatury produktów spożywczych podczas produkcji, transportu i odbioru towaru. To niezawodne narzędzie pomiarowe, nieodzowne w kuchniach przemysłowych, restauracjach, supermarketach.
ZAMAWIANE POD KLIENTA – CZAS OCZEKIWANIA 14 DNI
-
Testo 108 Termometr
476,01 zł -
Testo 110 – 1-kanałowy przyrząd do pomiaru temperatury NTC
- zakres pomiarowy: -50… +150°C
- alarm dźwiękowy
- funkcja Auto-hold automatycznie rozpoznająca wartość końcową
- bezprzewodowy pomiar z sondami radiowymi (opcjonalnie)
1-kanałowy przyrząd do pomiaru temperatury (NTC)
Ten przyrząd wymaga podłączonej sondy do poprawnego działania.